Ibiza
 
 

  Bestemmingen
  Verzorgingstype
  Prijsklasse
  Klantwaardering
  Aantal sterren   ★★★★★ ()   ★★★★+ ()   ★★★★ ()   ★★★+ ()   ★★★ ()   ★★+ ()   ★★ ()   ★+ ()   ★ ()

Ibiza informatie en tips

Ibiza is een populaire vakantiebesteming onder Nederlanders en jaarlijks reizen ongeveer 20.000 Nederlanders naar het eiland. Ook de jetset en celebs zijn vaak geziene gasten op het trendy Spaanse eiland. DJ's en producers Armin van Buuren, Tiesto, Ferry Costen en internationale sterren als David Guetta en Leonardo di Caprio genieten van de zon op Ibiza. Met een reistijd van 2 uur vanaf Amsterdam of Brussel is Ibiza een ideale bestemming voor families met kleine kinderen.

Ibiza stranden
De baaien en stranden op Ibiza zijn prima en vaak erg mooi. Aan de zuidkust vind je de populaire stranden van Ses Salines en Es Cavalet. Gelegen in het nationale park vind je op het strand van Ses Salines de vier trendy strandtenten Sa Trinxa, Jockey Club, Malibu en Guarana. Het zandstrand zelf is langgerekt, wit en bij rustig weer met een prachtige azuurblauwe zee. Vanaf Cala d'Hort in het zuidwesten zie de het puntige eilandje Illa Galera met een top van 381 meter hoog en de Torre del Pirata. Een van de meest geschoten foto's van Ibiza.

In het westen van Ibiza vind je mooie stranden bij Cala Bassa, Cala Comte en Cala Tarida. Het strand van Cala Bassa is een dagexcursie per boot vanuit San Antonio de Portmany en kan overdag behoorlijk druk zijn. vanaf Cala Comte heb je een mooi uitzicht op de eilanden Sa Conillera, s' Espartar en Illa des Bosc.

Ten zuiden van de hoofdstad Eivissa vind je de twee populaire badplaatsen Figueretes en Playa d'en Bossa met beide langgerekte zandstranden. In de zomermaanden is het hier druk.

De mooiste baaitjes en stranden vind je in het noordoosten van Ibiza vlakbij Santa Eulalia d'es Riu. Het strand van de gelijknamige badplaats is fraai en goed onderhouden, maar bezoek ook zeker de stranden van Cala Nova, Cala Llenya en Playa d'es Blanca/ d'es Figueral en met kleinere kinderen ook Cala de Sant Vincent.

Populairste beachclub van het eiland is Blue Marlin in Cala Jondal. Overdag een lekkere beat en tegen zonsondergang barst hier het feest los in en rondom de beachclub. Mensen kijken kun je hier prima doen onder het genot van een (prijzig) drankje en als je wilt kun je een van de vele CD's van Blue Marlin kopen om ook thuis het Ibiza gevoel te kunnen beleven en delen.

Ibiza vakanties
Vanaf april tot en met oktober zijn er rechstreekse vliegverbindingen tussen diverse Nederlandse luchthavens en Ibiza. Ook vanaf Belgie kun je frequent naar Ibiza vliegen in ongeveer twee uur. Families en gezinnen met kinderen zijn veel gezien in de badplaats Santa Eulalia. Het mooie strand en de voorzieningen zijn hier prima op ingericht. Voor jongeren zijn Santa Antoni de Portmany, Playa d'en Bossa en Figueretes populaire bestemmingen. Vanaf juni tot september draaien in de grote clubs als Pacha, Amnesia, Eden en Privilege de beste DJ's ter wereld. Ze hebben hier hun eigen shows en geven ook nieuwe talenten een kans. Entreeprijzen kunnen sterk oplopen, afhankelijk van de line-up, en ook de prijzen van de drankjes zijn boven gemiddeld.

Ibiza bezienswaardigheden
Tijdens je vakantie in Ibiza mag een bezoek aan Dalt Vila in de hoofdstad Eivissa zeker niet ontbreken. De obilisk van Corsarios is een bezienswaardigheid en de smalle straatjes met winkeltjes onderaan Dalt Vila zijn leuk om door te slenteren richting de poort van de oude vesting Necropoli Fenicia. De trappen zijn soms steil, maar zijn de moeite waard om te beklimmen. Tussendoor ontdek je het museum d'Art Contemp, de kathedraal en het museum hiervan, terrasjes op een pleintje en mooie vergezichten over Eivissa en de rest van het eiland. Parkeer je auto in de ruime (betaalde) parkeergelegenheid bij Es Pralet vlakbij de veerboot naar Formentera.

Wekelijks zijn er op Ibiza twee Hippy Markets. Op woensdag in Es Canar bij Punta Arabi van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag in Sant Carles de Peralia. De markt bij Es Canar is gratis, maar erg druk en om je auto te parkeren dien je 3 tot 5 euro te betalen. Op de markt vind je veel lokale hippies met zelfgemaakte producten en het is leuk om langs de kraampjes te slenteren op zoek naar souvenirs, kleding of decoraties voor in je huis.

De zonsondergang in Sant Antonio de Portmany is een van de mooiste en drukste die we hebben gezien. In de baai van Calo des Moro vind je het terras van Cafe del Mar. Tegenwoordig vind je op de sunset strip ook andere terrassen als Mint en Cafe Mambo. Zorg dat je op tijd bent voor de zonsondergang want het is hier vaak druk.